ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ζύμη για 1 φύλλο πίτσας
λάδι
400 γρ. ντομάτες
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
6-8 φιλέτα αντζούγιας
κάππαρη
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Πλάθετε τη ζύμη σε 1 στρογγυλό φύλλο και το βάζετε σε λαδωμένο ταψί. Βουτάτε τις ντομάτες για 1 λεπτό σε βραστό νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις λειώνετε στο μύλο των χόρτων. Αλείφετε τον πολτό αυτό πάνω στην πίτσα και προσθέτετε από πάνω τη γραβιέρα τριμμένη. Τοποθετείτε τις αντζούγιες και πασπαλίζετε με αρκετή κάππαρη. Ρίχνετε όσο αλατοπίπερο νομίζετε, άφθονη ρίγανη και ραντίζετε την πίτσα με 1 ‘/2 κ. σούπας λάδι. Την ψήνετε σε φούρνο 225°C για 20-25λεπτά και τη σερβίρετε αμέσως.
Comments are closed