ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ
10 φύλλα μπακλαβά
300 γρ. κασέρι
150 γρ. γραβιέρα γλυκιά
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
αλάτι – πιπέρι
βούτυρο για το άλειμμα
4-5 κλωνιά άνηθο
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και στρώνετε τα μισά φύλλα. Στρώνετε από πάνω το κασέρι, κομμένο σε λεπτές φέτες. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζετε ελαφρά με μαχαίρι την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια. Ανακατεύετε σε μπολ τα αυγά, το γάλα και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε την πίτα με το μείγμα αυτό και την αφήνετε να μείνει 1 ώρα περίπου. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 180″C, για 25 λεπτά περίπου. Τη σερβίρετε αμέσως. Μερίδες 10.
Comments are closed